StormConnect 2. fase

Skrevet af  06-10-2015 Tirsdag, 06 oktober 2015
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

StormConnect

Efter flere års praktisk arbejde med kommunikation samt universitetsstudier i strategisk kommunikation og nu ledelse, organisation og kommunikation, har jeg stiftet firmaet StormConnect med speciale i den strategiske kommunikation, der finder sted inden for organisationers fire mure, og hvordan dette fremmer interne processer - herunder ledelseskommunikation, udarbejdelse og kommunikation af missioner, visioner og værdier, kommunikationsflow og -processer mellem medarbejdere, forandringsprocesser, etc.

Mange organisationer og virksomheder har et skarpt fokus på deres eksterne kommunikation, brand, omdømme, image, etc., og negligerer ofte de interne forhold. Den interne ledelse og kommunikation bør om noget imødegås strategisk, da der ligger et stort og ofte uudnyttet potentiale hér, f.eks. mening i arbejdet samt en øget arbejdsglæde, innovation, videndeling, motivation og samlet produktivitet - en stærk intern organisation er fundamentet for og bidrager til den eksterne præstation. Jeg tilbyder bl.a. sparring og rådgivning for såvel ledere som medarbejdergrupper om vigtigheden og brugen af kommunikation som ledelsesværktøj i organisationer samt orkestreringen heraf i skabelsen af en kommunikationskultur. Dette fremmer bl.a. planlægning og implementering af konkrete forandringstiltag og strategier, der optimerer og ensretter arbejdet (f.eks. vision, mission og værdier), samt den strategiske, taktiske og operationelle udvikling af den daglige organisering.

Mit arbejde
Jeg arbejder ikke efter populære og/eller statiske modeller, da en sådan tilgang tager udgangspunkt i en antagelse om, at organisationer er ens og kan proppes i en kasse, hvilket aldrig er tilfældet: Ledelse og kommunikation anhænger af de personer, der varetager ledelsesfunktionen, den specifikke kontekst og de mennesker, der indgår deri. Jeg læner mig i stedet op af teoretiske strømninger inden for ledelse og kommunikation og applicerer dem i en systemisk forståelsesramme - et holistisk perspektiv, der tager højde for samspillet i organisationer, hvordan det udvikler sig, og hvordan det står i forhold til randområder i omverdenen. På denne måde bliver resultatet tilpasset den specifikke kontekst, så koncepter og værktøjer bliver praktisk anvendelige, så det let kan implementeres og skabe værdi.

Foruden DSTS arbejder jeg i StormConnect bl.a. med projekter for Niels Brocks handelsgymnasium, hvor jeg gæsteforelæser ved en række Master Classes i interpersonel kommunikation og strategisk networking og Fonden for Entreprenørskab som strategi-dommer i deres årlige Entreprenørskabsmesse med 280 deltagere på Københavns Rådhus.

Det nye DSTS
Siden foråret har jeg samarbejdet med DSTS om en ny profil for organisationen; vi startede med at arbejde med individuelle målsætninger, interne roller og samarbejde i teamet, hvilket er afgørende at have styr på, når en forandring skal implementeres. Vi er for nuværende i gang med positioneringen ift. andre aktører i dansk svømning. For nyligt har formandskabet i DSTS skiftet hænder fra Morten Hyldelund til René Thomsen, hvilket på den ene siden medfører et brud i projektets kontinuitet men samtidigt bringer nye perspektiver ind i forløbet. Bestyrelsen arbejder på at have en ny vision klar ved årets udløb - så følg med på DSTS' hjemmeside og sociale medieplatforme.

Samarbejde med danske svømmeklubber?
Frivilligt drevne foreninger og ledelse nævnes ikke altid som naturligt forbundne, da der ofte knyttes andre associationer til sport i foreningslivet - men behovet for en strategisk tilgang til ledelsen af og kommunikationen i sportsklubber er helt essentiel for succes og udvikling. Der er mange og forskellige dagsordener i en sportsklub, herunder sportslige, familiemæssige, arbejdsrelaterede, økonomiske og for de frivillige - alle centrale for foreningslivet men modstridende i et væld af situationer. Derfor kræver det en nuanceret og balanceret tilgang for at tilgodese alle områder og ikke mindst fremme det tværgående arbejde.

Over de seneste år er der sket en større sportslig såvel som organisatorisk professionalisering i mange danske svømmeklubber - dog er denne udvikling gået nogle klubber forbi. StormConnect kan bidrage i denne sammenhæng, da jeg efter mange år som svømmer på både klub- og landsholdsplan har en stor indsigt i og forståelse for svømmeverdenen, hvilket jeg trækker på og kombinerer med teori- og forskningsbaserede løsningsmodeller.

Såfremt du vil høre mere om arbejdet i DSTS, StormConnect eller hvordan jeg kan hjælpe med at skabe ensretning, optimering og mening i klubbens arbejde, på din arbejdsplads eller i en anden organisation, er du velkommen til at kontakte mig på 28 70 92 61 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - hjemmesiden vil være oppe at køre inden årets udløb.

Du kan følge StormConnect på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stormconnect - Facebook: https://www.facebook.com/StormConnect - og Twitter: https://twitter.com/stormconnect

Læst 619 gange

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.