Workshop nr. 2

Skrevet af  Torsdag, 16 juli 2015
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Status efter anden workshop med StormConnect

Nogle gange gør man noget blot fordi man plejer at gøre det- det ligger så at sige på rygraden. At vi udfører visse handlinger mere eller mindre pr. automatik er en hjælp for os, fordi det er befordrende for, at vi kan fokusere på andre og mere udfordrende og krævende opgaver. Sådanne handlinger er også det, vi kalder for vaner. Spørgsmålet med vores vaner er blot, hvilke grundlæggende antagelser de bygger på. En gang imellem er det derfor godt at stoppe op og spørge sig selv, om det er, det rigtige man gør, i særdeleshed i forhold til det man gerne vil opnå.

At ændre sin nuværende praksis er ikke nemt, da det bygger på indgroede vaner. Derfor kræver det nogle gange, at en udenforstående stiller spørgsmål til denne praksis, så den kan blive italesat. Hvis det er de rigtige spørgsmål der bliver stillet, bliver man ikke blot sig bevidst om egen praksis, men man kommer også nærmere de antagelser der ligger bag den.

I DSTS er vi netop i gang med at få arbejdet med vores praksis og de antagelser der ligger bag. Til at stille de rigtige spørgsmål, har vi etableret en aftale med Sebastian Storm fra StormConnect. Til vores anden workshop i forløbet, som blev afholdt under DÅM i Odense, havde bestyrelsesmedlemmerne fået stillet følgende spørgsmål:

- Hvad er DSTS' placering og rolle i Svømmedanmark?
- Hvem/hvad arbejder DSTS for?
- Hvem/hvad kan bidrage til, at DSTS' arbejde bliver gennemført med bedste effekt - og hvordan?
- Hvem eller hvad kan omvendt være begrænsende for DSTS' arbejde - måske ligefrem modarbejdende?

Spørgsmålene gav anledning til en konstruktiv diskussion i bestyrelsesgruppen, hvor vi kom vidt omkring. Ud fra blandt andet Greimas klassiske aktantmodel blev der diskuteret, hvad vores fokus og målsætning har været hidtil i denne og tidligere sæsoner. Vi fik diskuteret vores placering i svømmedanmark nu og i fremtiden, samt også hvordan andre aktører er placeret.

Bestyrelsen består pt. af 9 personer, og vi er fordelt ud over hele Danmark og mødes derfor ikke så ofte. Når man skal forholde sig til spørgsmål om sin egen organisation bliver det tydeligt, hvor meget der ikke er italesat. Derfor blev det også åbenbart, hvor forskellige vores syn var på DSTS' rolle og placering.


Hvis du har spørgsmål til workshoppen, samarbejdet med StormConnect, eller til DSTS, kan du kontakte formand Morten Hyldelund på mobil 29628213 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Sebastian Storm kan træffes på mobil 28709261 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du skulle have mere indgående spørgsmål til forløbet eller StormConnect.

På vegne af Bestyrelsesteamet i DSTS
Morten Hyldelund

Læst 522 gange

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.